Strašan rendgenski snimak jednog narkomana! Vrat mu je pun igala! (FOTO)

Kod dugogodišnjeg heroinskog zavisnika nađeno je čak 17 igala u vratu..

Ne treba posebno naglašavati koliku štetu mogu naneti razne vrste droge, naročito ako se unose intravenski. Ali, za slučaj da je neko zaboravio, evo strašnog podsetnika kroz fotografije koje ćete videti. Slike su postavljene ne poznatom sajtu Reddit pre četiri godine od anonimnog doktora. Prema njegovom pisanju, pacijent je došao u bolnicu u stanju ozbiljne upale pluća. Pacijent, dugogodišnji heroinski zavisnik, morao je da prođe rendgenski snimak, koji je otkrio neverovatnu istinu. Iks zraci su snimili na desetine slomljenih igrala u njegovom vratu, a potom su radilozi napravili 3D rekonstrukciju.

Lekari veruju da je narkoman, koji verovatno više nije imao gde da se bode na rukama, ubrizgavao heroin kroz vene na vratu. On bi se u tim situacijama momentalno onesvešćivao, a slomljene igle bi ostajale u njegovom bratu. Nekim čudom, on je uspeo da napusti bolnicu sa toliko igala u vratu.

Verodostojnost ovog slučaja nije lako proveriti, ali su se u pojedinim medicinskim časopisima pojavljivali slični slučajevi, sa iglama u vratovima narkomana. Članak u magazinu “UBM Patient Care” je objasnio kako je moguće da u mekom tkivu ostane čak 17 igala kod čoveka koji se drogirao 30 godina.

Igle se često slome prilikom ubrizgavanje droge. Čak 20 odsto narkomana je doživelo ovakvu situaciju dok se ubadalo – piše u tekstu. Odvojeni članak u drugom časopisu je čak dokumentovao iglu koja je bila zabijena u vratu muškarca (46) koji je otišao na terapiju akupunkturom zbog povrede kičme.

Izvor: telegraf.com

(Visited 102 times, 1 visits today)

About The Author

You might be interested in

LEAVE YOUR COMMENT

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *